Wednesday, April 29, 2009

SMSTMFP - DEBAT 2009

Salam kesemuanya. .
Sekian lama aku x post something kat sini. . kini aku kembali. . huhu. . saje je nak bercerita. . selaku bekas team debat fasir petra last year. . aku jua ingin ucapkan rasa banggaku dlm blog ni. . tatkala buat kali pertama team debat BM n BI buat kali pertama melepasi 6 pusingan awal untuk ke pusingan kalah mati. tahniah buat team BI especially Kamilah yang batuk2 pun, but still survive!! Good job!!! And yang paling menggembirakan aku adalah pencapaian pasukan debat BM yang layak ke pusingan separuh akhir. . buat pengetahuan. bukan mudah untuk ke peringkat itu kerana ada 100 team dan SMSTMFP buknlah satu nama kuat dalam bidg ni. . alkisahnya. . aku sebenarnya x dapat gi tournament tu. . tp. . untuk hari pertama tournament tu bermula, pagi tu, di UTP, aku dikejutkan oleh senior aku dari TIDUR around 10.00 a.m. . katanya dia nak turun untuk KUSESS. . aku pun rasa mcm nak turun jugk utk SMSTMFP. . kaedahnya, satu team skali gn aku kot syakir, muhaimin n aiman waktu last year. . terus aku bgn dari tidur, rushing gila utk UIA. . naik train dr Batu gajah ke KL. . then, ke Gombak. . So, aku x sempat nak saksikan first match. sedih laa jgk. . tp. . apa yg menggembirakan diorg meng dn MRSM PC dgn margin 6.0. . waaa. . huhu. . letop!!!! Then, aku mula sempat bersama mereka utk pusign ke-2. . menentg SMAP K, johan last year o.k!!! Sempat jgk ku bantu sikit2 diorg. . Alhamdulillah, dgn kemampuan diorg sbg pendebat yg berpengalaman dan aku rasa sudah mencapai level bagus, diorg meng dgn margin 5.0. . aiman best speaker kaedahnya, walhal, Muhaimin yang perform waktu tu. . huhu. . Tahniah weh. pendekkan cerita. . malam tu, aku bajet nak discuss usul gn diorg. . si Aiman tgk video debat. then, aku klaparn sbb x cukup mkn kaedahnya. . so, aku turun laa makan gn senior aku, Siddiq yg turun utk SHAh, pekan. . then, cafe tutup kaedahnya. . so, call abg Nayoung, senior KUSESS tu, dia pun lapar jgk. . ala2 dah lapar gila babeng, tempahla mc D, mc delivery. . so lama jgk la menunggu n mkn skali sume2 sampai pukul 2. . al-jahanamnya. . aku balek bilik, adek2 kunci pintu. . naseb baek budak SHAH ada. . tidoo laa aku di bilik budak SHAH. . klu x , x bermalam laa aku kaedahnya. . huhu. . aku nak jgk merasa tido kat bilik, tp x sempat laa disbbkan adek2 aku. . nway, berbaloi laa tido di lantai dlm bilik SHAH bila korg sume dapat masuk pusingan kalah mati n lebih2 lagi masuk quarter. . waktu tu, Amin demam. .wlaupun harapan tinggi utk ke final x kesampaian dan sedikit sedih bg aku. . tp, nak buat macamana, dah rezeki kan. . Nway, tahniah buat AIMAN, SYAKIR, MUHAIMIN yang telah membuktikan kemampuan korg akirnya!!!!! Hopefully, korg dpt leading di HK SBP nanti. Buat team junior, belajar banyak lagi. . buat improvement byk lagi, jgn sekadar nak masuk pertandingan. . please aim for winning the tournament. . usaha lebih lagi, bykkan research. . Buat team Aiman , Syakir n Muhaimin, good luck utk HK nanti. insyaAlllah, klu sempat turun, aku ke SSP untuk bersama2 gn korg. . korg dah byk sgt improve. . tp, perlu utk improve lagi, baiki segala kelemahan di UIA, . . percayalah, usaha tangga kejayaan. . . .
sekian. . .

3 comments:

Nur Nafis said...

separuh akhir?
suku akhir lah..

Sebab Kamilah batuk2 tu Izzat
jadi best speaker ;P

M.U.I.Z said...

o o o ye kee. . x prasan aku tulis semi. .
feeling semi lebih kot. . huhu. .


tp o.k laa sbb dapat best speaker. . at least, percubaan di buat kali pertama bukn percubaan semata2 laa. . Alhamdulillah laa. .

f said...

congrats2!!!