Monday, January 5, 2009

HARGAILAH

Hargailah yang bese2 kita dengar, nyawa,harta,orang tersayang. Ni nak cakap pasal org yang mgkin x disayang sgt kot kat skolh.Huhu. Kita kat skul slalu je kan berpuak2, mostly sek girl.Klu berpuak x baloh xpo lar tp siap baloh,badi ngato lagi. Slaku ex-student nih, hahahahha,('koya' molep bunyi!)aku berpesan hargailah semua insan yang ada kat skul tu sbbnya nanti nak mintak ampun untuk xm and mostly masa nak berpisah air mata pulak yang dikorbankan.Masa tu baghu lar kita knal fwenship value nih.Baghu lar segho nyesal bakpo lar x saem nga dio nih jak dlu lagi.Actually la kan, hakikat manusia, klu kita buat baik kat org, org kan buat baik kat kita.Masa kita mntk ampun bukanke kita dah nak berbaik ke apa2 ke, sume la kan.So, automatik kita mengenali hati budi masing2.Masa ni laa baghu kita slesa nak kawan gn dio.Tggl sbulan je lagi nih nak SPM.Xde' doh larr nak saem molek ag nih.Jadi, maso nok pisoh tu, baghu lar segho sedih, baghu lar igt 5 taon skoloh skali.Sblm ni, suppo x rajin so skoloh.Tu la pasal. Berdasrkan pengalaman, perpisahan itu menyedihkan.Masa kita stay utk SPM kan, masa budak2 balik olidey dgn penuh kegembiraan, asrama mula sunyi tau,masa tu start dogh merasai kesedihan untuk meninggalkan tempat bermain.Ye la kan,(ada pepatah yang aku tak igt)tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain,tidur,makan,belajar sekali!(Pandai2 je aku ubah!). Haaaa. . masa nih xde' doh lar. . Nak mesej????!! x yah lar, bukenya banyok duit nok topup sokmo nih. So, xde' dogh lar nak contct saem2 yang amat dirindui maso nih. Di samping saem2 tu, cikgu2 lar.Of coz la kan!Kdg2, p.cik,staf sokongan (mesT laa ado khe' hok baek nga kito) pon kito igt jugok. Tapi, maso nih khe tubik skoloh dogh, xleh nak wat gapo dogh lar! Kenangan tinggal kenangan jah lar kan! Huhu. . .

2 comments:

kikiEy said...

hee.

betul2.

im agree wif u dear=)

M.U.I.Z said...

Huhu. .