Wednesday, January 28, 2009

pmr batch 0206

first time tergerak hati mahu menulis di sini.
padahal dah lama,
tapi disebabkan aku busy,
hal ini terpaksa ditangguhkan.
nasib baik ada cuti seminggu
masa yang yang ada aku luangkan dengan menulis di sini.haha

ok,result pmr batch aku sangat teruk.
50 % saja yang 8A,
yang lain banyak dapat B dalam english
kena bala apa aku tak tahu.
tapi bak kata cikgu mat daud,
result pmr tsunami.
ok,kami redha,

hanya itu yang dapat kami sumbangkan untuk sekolah,
mungkin kami banyak main,
banyak lepak,
tapi kami redha itu nasib kami.
tapi cikgu,
kami tahu kami banyak main,
tapi jangan lah di anak tirikan kami.

kamu semua ingat tak,
tiap-tiap tahun budak-budak pmr dan spm pagi-pagi akan dapat buah orange dan telur separuh masak setiap seorang?
mesti kamu semua ingat sebab itu memang perkara wajib dan menjadi kebiasaan sekolah tiap-tiap tahun.

and you know what,
masa aku pmr,
kami semua tak dapat semua itu,
terkilan sangat.
pergi dining pagi-pagi,

tertunggu jugak telur tu,
tapi takde pun.
kami diamkan saja,nak buat camne=(


lepas result diumumkan,cikgu-cikgu semua blame kami.
yela result teruk kan.
apa boleh buat.
kami tanya cikgu kenapa masa kami pmr takde orange,

telur semua itu,
cikgu cakap,
takde peruntukan untuk itu pada tahun kamu.

ok,kami redha,
apa boleh buat.

yang dah lepas,
lepaslah.

sori,kami burukkan nama sekolah=(

9 comments:

Nana said...

laa dpt orange n telur ke? kitorg pn xde. anyway, biasala cikgu. suka sgt compare batch itu ini. sbb tu pyh nk pecah tradisi result skolah faris hok naik turun tiap2 thn. kite sbg pelajar ni have no say in any matters whatsoever.
I hope this will change in the future!

M.U.I.Z said...
This comment has been removed by the author.
kikiEy said...

nana:

2 la pasal suka sangat compare,
trima jela hakikat batch 2 sebaik itu jah=(

kikiEy said...

muiz:

sokong-sokong!

haha.

tengok,
batch yang dibanggakan 2,
spm bukanlah sehebat mana pun,hee

natasya azwin said...

huhu
nak mencapub gak
*roling*

batch kitaorang lg teruk
wakakaa

siap perang ngan cikgu lg
jc dalam dewan
fuhh...mantap!
hehe

hidup tanpa redho cikgu
tenat sihh..
seb baik dah berlalu

hurmmm

kak kiki,batch mane yang kamu maksudkan ek??hehe

f said...
This comment has been removed by the author.
fikah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kikiEy said...

awin:

batch mana?
semua batch selepas dan sebelum kak kiki.
hahaha=)


fikah:im agree wif u.

kikiEy said...

sape anonymous ni??

ok,saya tidak mahu memberi komen apa2 sbb saya tiada di tempat kejadian,.
i wish dat i was there.

anonymous,
saya pn rasa x patut,
tapi itu adalah antara ckg ngan batch 0307.

antara mereka dgn tuhan.
soal ckg redha atau x,
itu soal mereka.

mereka dah besar,
boleh fikir baik buruk.

apa yang kita boleh buat,
ambil iktibar,
dan tidak mengulangi apa yang telah berlaku.